Zildžić može bojkotirati samo nokaute kojih je izgleda već i previše primio

Izjava federalnog zastupnika SDA gospodina Salke Zildžića o bojkotu hrvatskih proizvoda je jedna u nizu gluposti koje javnost u BiH ima priliku svakodnevno čuti. Dakako, konkurenciju za takve glupe izjave ima upravo od pojedinih članova svoje stranke koji ne prezaju ni od nebuloza kako bi se fokus s ključnih stvari za spas BiH skrenuo na trivijalne stvari.

Ako smo dobro razumjeli, a jesmo, Zildžić daje prijedlog kako bi bošnjačkim bojkotom hrvatskih proizvoda, Bošnjaci pokazali ljubav i odanost prema BiH. Pitamo gospodina Zildžića je li svjestan kolika je vanjskotrgovinska razmjena između BiH i Republike Hrvatske i tko je najveći investitor u BiH? Koliko žitelja BiH bošnjačke nacionalnosti radi u hrvatskim tvrtkama sa sjedištem u BiH? Hoće li Zildžić osigurati prehrambene namirnice bošnjačkom narodu što bi bila neminovnost u takvim okolnostima? Na kraju, koliko Bošnjaka posjeduje dokumente Republike Hrvatske? Uvjereni smo kako je sve ovo jako dobro poznato ovom zastupniku u entitetskom parlamentu.

Unatoč nevjerici koju izazivaju ovakvi prijedlozi od strane jednog federalnog parlamentarca, još jače postajemo svjesni tko radikalizira javnost i tko ima za cilj zadržati ovakvo stanje u državi. Zildžićev poziv na bojkot hrvatskih proizvoda, nažalost, pokazuje kakav profil osobe bi trebao odlučivati o našim sudbinama.

Čini se kako je kolega Zildžić trebao bolje bojkotirati ili blokirati nokaute kojih je izgleda i previše primio. Pozivamo ga da svoju snagu usmjeri na rješavanje otvorenih pitanja, poštivanje Ustava BiH, prava konstitutivnih naroda i prestanka diskriminacije kao najvažnijeg pitanja o kojima ovisi budućnosti BiH. Također, kao federalni zastupnik trebao bi svoju snagu više usmjeriti ka poboljšanju životnog strandarda mladih jer je do nedavno obnašao funkciju predsjednika Asocijacije mladih SDA.

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram