Zajednička sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ-a 🇭🇷 i HDZ 🇧🇦 u Čapljini

Ovakva sjednica održana je u Bosni i Hercegovini nakon 7 godina.

Prije sjednice članovi Predsjedništava obje organizacije Mladeži s dr. Smiljanom Vidićem, gradonačalenikom Grada Čapljine odali su počast hrvatskim braniteljima ispred središnjeg spomen obilježja na Trgu hrvatske slobode u Čapljini.

Na samom početku zajedničke sjednice prisutne je pozdravio gradonačelnik dr. Vidić koji je izrazio toplu dobrodošlicu i upoznao sve prisutne s djelovanjem gradskih vlasti, osobito u pogledu pristupa prema mladima gdje je Grad Čapljina jedan od lidera u politikama prema našoj populaciji. Subvencije pri kupovini prve nekretnine za mlade i mlade obitelji, zapošljavanje mladih i stjecanje prvog radnog iskustva, financiranje projekata uz stipendiranja samo su neke od politika koje gradska vlast u Čapljini implementira već duži niz godina na čelu s gradonačelnikom dr. Vidićem.

Prisutne su pozdravili i predsjednik Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Čapljina, Stanko Marić kao i predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH Hercegovačko-neretvanske županije, Drago Pehar.

Zajednička sjednica otvorena je uvodnim obraćanjima predsjednika Mladeži HDZ-a i HDZ BiH, Maksimilijan Šimrak i Mate Lončar koji su govorili o trenutnim situacijama u naše dvije organizacije, planiranim aktivnostima i važnosti zajedničkog djelovanja.

Razgovaralo se i o političkoj situaciji kako u Republici Hrvatskoj, tako i Bosni i Hercegovini. Poseban naglasak stavljen je na neustavni Izborni zakon u BiH koji i dalje omogućava nastavak diskriminacije Hrvata i pokušaja da se naruši daytonska ustavna arhitektura rušenjem konstitutivnih naroda kao natkrovljujućeg ustavnog načela. Osobito je ugrožen Washingtonski sporazum kao sastavnog dijela Daytonskog - pariškog mirovnog sporazuma, gdje drugi nameću nelegitimne predstavnike Hrvatima grubo kršeći njihovu demokratsku političku volju kao državotvornom narodu.

Također, predsjednik Lončar je kolege iz Republike Hrvatske upoznao s trenutnim pripremama za Opće izbore u BiH.

Mladež HDZ izrazila je svesrdnu podršku Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH na predstojećim Općim izborima u BiH

Ponovna zajednička sjednica planirana je za kraj godine u Republici Hrvatskoj.

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram