Zajednička sjednica M HDZ BiH Županije Zapadnohercegovačke i M HDZ Splitsko-dalmatinske županije

Danas je održana zajednička sjednica Mladeži HDZ-a BiH Županije Zapadnohercegovačke i Mladeži HDZ Splitsko-dalmatinske županije gdje su razmijenjena iskustva o dosadašnjem radu i razmatrane buduće aktivnosti s ciljem jačanja suradnje, povezanost i partnerstva.
"Ove naše aktivnosti imaju cilj učvrstiti našu vezu i ojačati suradnju naših stranačkih organizacija. Osim stranačke povezanosti mi smo i dvije susjedne županije i moramo raditi na jačanju odnosa jer ćemo tako osnažiti hrvatsko nacionalno biće, a prekograničnom suradnjom možemo pomoći u razvoju naših lokalnih jedinica samouprave", izjavio je Tomislav Ćosić, predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Županije Zapadnohercegovačke.
Predsjednica Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Marina Matković posebno je istaknula kako predsjednik Vlade Andrej Plenković intenzivno surađuje s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem po pitanju rješavanja gorućih problema Hrvata u BiH. "I mi kao Mladež imamo odličnu suradnju i svi se veselimo zajedničkim sjednicama. Pozivam da iduću ovakvu sjednicu održimo kod nas u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Predstavnik mladih RH u UN-u Josip Perkušić poseban naglasak stavio je na ideje i energiju mladih. "Zadatak naše generacije je unaprjeđenje položaja Hrvata. Svi mi kroz vlastiti angažman možemo tome doprinijeti u različitim segmentima društva. Mislim da bismo trebali biti ustrajni u kreativnosti i energiji kako bi dobre ideje doprle do onih do kojih trebaju", zaključio je.
Na podršci Hrvatima u BiH zahvalio je i Ivan Žulj, predsjednik OO Mladeži HDZ-a BiH Grude. "Iskreno se nadam da ćemo i dalje slati snažne poruke zajedništva Hrvata, bilo u Hrvatskoj i BiH ili negdje drugdje", izjavio je Žulj.
Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mate Lončar izrazio je zadovoljstvo suradnjom i odnosom te istaknuo: "Drago mi je da u Republici Hrvatskoj u Mladeži djeluje ekipa koja ima isti odnos prema suradnji dviju Mladeži kao i mi. Nama je jako važno održavati ovakve susrete zbog situacije u kojoj se trenutno nalazimo. Odnos koji nadograđujemo iz dana u dan rezultira zajedničkim djelovanjem u Mladeži EPP-a, a zajednička obaveza nam je isticati važnost povezanosti s Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini".
Na početku ove sjednice okupljene su pozdravili Ivan Leko i Ljubo Grizelj.
Ivan Leko, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Zapadno-hercegovačke istaknuo je kako mu je drago zbog ovakvog susreta. "Vi Mladež trebate bolje razumjeti izborne procese u BiH. Nama u BiH drugi žele i mogu birati predstavnike. Nadamo se da ćemo uspjeti odgoditi izbore po aktualnom Izbornom zakonu", rekao je Leko.
Predsjednik HDZ-a Općine Grude i načelnik ove Općine Ljubo Grizelj naglasio je kako je ovo susret prijatelja koji se mogu međusobno saslušati kako bi mogli jedni drugima pomoći. "HDZ BiH i HDZ RH su dvije sestre blizanke. U BiH se hrvatski, konstitutivan narod želi zaobići, narušiti i pretvoriti u nešto što je nama neprihvatljivo", naveo je Grizelj, dodavši da je doprinos HDZ-a i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Hrvatima u BiH nemjerljiv. "O našim poteškoćama prije nismo imali kome govoriti. Međutim, danas u Vladi na čelu s Andrejom Plenkovićem imamo istinske partnere. Nitko nema pravo dijeliti Hrvate i tome se treba oštro, snažno i argumentirano suprotstaviti.", zaključio je Grizelj.
Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram