Uspostavljena suradnja Mladeži HDZ-a BiH i Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK)

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je sastanak Mladeži i predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa gospodina Vinka Sablje.

Hrvatski svjetski kongres osnovan je 1993. godine sa svjetskim sjedištem u New Yorku, a 1998. primljen je u Ujedinjene narode (UN). Radi se o međunarodnoj organizaciji koja okuplja hrvatski narod i promovira nacionalni, kulturni i povijesni identitet Hrvata na globalnoj razini.

Na današnjem sastanku dogovorena je konkretna suradnja i povezivanje u svim aktivnostima Hrvatskog svjetskog kongresa.

Mladež HDZ-a BiH će biti nositelj aktivnosti prigodom sudjelovanja mladih Hrvata iz BiH na 5. Hrvatskim svjetskim igrama u Zagrebu sljedeće godine, s inicijativom da domaćin 6. Hrvatskih svjetskih igara bude stolni grad Mostar.

Jedna od ključnih tema bila je stipendiranje i subvencioniranje školovanja naših studenata, osobito onih lošijeg socijalnog statusa.

Predsjednik HSK-a izrazio je želju za uključivanje mladih Hrvata iz BiH u športske aktivnosti mladih u Švicarskoj. Hrvatski svjetski kongres dati će potporu i u organizaciji Sportskih igara Mladeži HDZ-a u BiH koje se planiraju organizirati u narednom razdoblju.

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram