U Jajcu zasjedao Središnji odbor: Svakog političkog predstavnika Hrvata obvezuju Zaključci Izvanrednog zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH

U subotu 16. ožujka  u Jajcu održana je sjednica Središnjeg odbora Mladeži HDZ-a BiH. Članovi Središnjeg odbora su analizirali protekle aktivnosti i razgovarali o situaciji u našoj organizaciji.

Na početku same sjednice riječi dobrodošlice uputio je predsjednik OO HDZ-a BiH Jajce Anto Brtan.

Kratka izvješća iznijeli su predsjednici/ice Županijskih odbora Mladeži i Odbora Mladeži za Brčko Distrikt. Zaključeno je kako Mladež nastavlja aktivno djelovati u svim sredinama pripremajući se za nadolazeće izbore.

Također, članovi su analizirali aktualnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini gdje je naglašeno kako su upravo legitimni politički predstavnici Hrvata zaslužni za povijesni iskorak naše zemlje. Ključno političko pitanje ostaju izmjene Izbornog zakona kojim bi se otklonila svaka mogućnost izbora političkih predstavnika hrvatskom narodu u one institucije koje su Ustavom predvođene za zaštitu vitalnih nacionalnih interesa konstitutivnih naroda.

Nametanje političkih predstavnika hrvatskom narodu mora prestati, a svaki legitimni politički predstavnik treba imati na umu Zaključke Izvanrednog zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Govorilo se i o međunarodnim aktivnostima Mladeži, ali i suradnji s našom sestrinskom organizacijom iz Republike Hrvatske. Nastavak povezivanja naših županijskih i regionalnih organizacija kao i organizacije za Brčko Distrikt biti će intenzivno nastavljeno sa županijskim odborima iz Republike Hrvatske.

 

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram