Sjednica Predsjedništva u Tuzli: Zajedništvo Hrvata obranilo je konstitutivnost, nemjerljiv doprinos Mladeži i zastupljenost naših članova na svim razinama vlasti

U Županiji Soli u Tuzli danas je održana 11. redovita sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH. Današnja posjeta i održavanje sjednice u Tuzli je čin i gesta potpore Hrvatima tuzlanskog prostora u nastavku postizanja ravnopravnog političkog i institucionalnog položaja, ali i poruka prema javnosti da ćemo kao organizacija u kontinuitetu nastaviti činiti sve u zaštiti konstitutivnih prava našeg naroda na prostoru čitave Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj sjednici imenovani su naši članovi zajedničkog Koordinacijskog odbora kojeg predviđa Sporazum o posebnim odnosima Mladeži HDZ-a i Mladeži HDZ-a BiH. Također, na prijedlog Glavnog tajnika, imenovani su članovi Glavnog tajništva Mladeži.

Na sjednici je utvrđeno kako preliminarni rezultati Općih izbora pokazuju apsolutnu pobjedu i plebiscitarnu potporu Hrvata iz Bosne i Hercegovine krovnoj organizaciji HNS-u predvođenu HDZ-om BiH na svim razinama vlasti.
Ovakvi rezultati i masovna potpora od županijskih do državne razine, kao i zajedničkoj kandidatkinji za Predsjedništvo BiH Borjani Krišto, predstavljaju povijesni uspjeh u nastavku borbe za potpunu ustavnu jednakopravnost u ključnim tijelima političkog predstavljanja. U procesu formiranja državnog i federalnog Doma naroda kao de facto i de iure institucija obrane konstitutivnih prava, legitimni politički predstavnici Hrvata su nezaobilazan element u procesu formiranja vlasti od VM-a, Vlade FBiH i većine županijskih Vlada.

Posebno je zaključeno kako Mladež, kao stub HDZ-a BiH, ima poseban razlog za zadovoljstvo zbog povijesnog uspjeha i zastupljenosti naših članova na svim razinama. U konačnom postupku potvrde rezultata i implemetancije Općih izbora, ukupna zastupljenost bit će još i veća, što je rezultat kontinuiranog i ustrajnog rada naše Mladeži.

Na današnjoj sjednici u Predsjedništvo Mladeži kooptiran je Franjo Jukić te su usvojene i odluke o osnivanju GO Mladeži Banja Luka i RO Sjeverozapadna Bosna. Širenje našeg članstva i osnivanje organizacija u svim sredinama diljem BiH i dalje će biti jedan od ključnih prioriteta aktualnog Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH. Na koncu sjednice razgovaralo se i o svim aktivnostima i inicijativama do kraja godine.

 

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram