Sjednica Predsjedništva u Sarajevu: U povijest Vrhbosne ugrađen je hrvatski nacionalni identitet

U Vrhbosanskoj županiji u Sarajevu održana je 8. redovita sjednica Predsjedništva Mladeži. Pred početak sjednice Mladež je odala počast nekadašnjem dominstru MUP-a Federacije, pokojnom Jozi Leutaru preminulom u terorističkom i političkom napadu za koji do danas još uvijek nije nitko odgovarao. Pokojni Leutar stradao je par dana nakon nemilog čina od posljedica ranjavanja.

Današnji boravak u Županiji Vrhbosna ima svoju višestruku važnost i simboliku. Tradicija i povijest Vrhbosne počivaju na hrvatskom nacionalnom identitetu i kulturnom naslijeđu koji se danas, nažalost, nastoji minorizirati.

Na sjednici se razgovaralo o predstojećoj konferenciji u organizaciji Mladeži koja se treba održati upravo u Sarajevu. U našim budućim objavama donosimo više detalja i informacija o našem eventu.

Predsjedništvo je razgovaralo o nastavku suradnje i zajedničkih aktivnosti sa sestrinskom Mladeži HDZ RH kao i održavanju zajedničke sjednice dvaju Predsjedništava.

Također, jedna od tema današnje sjednice Predsjedništva odnosila se na Sportske igre Mladeži koje nakon šest godina ponovno vraćamo kao događaj koji će okupiti naše mlade iz cijele BiH.

Razgovaralo se i o aktivnostima i provođenju inicijativa Mladeži na državnoj, kao i nižim razinama koje se u skorije vrijeme trebaju održati te je napravljen presjek održane 30. obljetnice naše Mladeži, kao i nedavne posjete Subotici i potpori našem sestrinskom @DSHV. Ovim putem još jednom čestitamo gospodinu Tomislavu Žigmanovu kao novoizabranom zastupniku i predstavniku hrvatskog naroda u parlamentu Republike Srbije.

Boravak u Vrhbosni nastavljen je posjetom Nadbiskupijskom centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II".

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram