Sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ BiH u Ravnom

U općini Ravno, na krajnjem jugu Bosne i Hercegovine u Hercegovačko - neretvanskoj županiji održana je 2. redovna sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ BiH. Na današnjoj sjednici uz našeg predsjednika OO Mladeži Ravno Antu Mišića i članove OO, naši domaćini su bili i Ružica Skaramuca, predsjedateljica OV Ravno te Stana Burić, predsjednica OO HDZ BiH Ravno i županijska zastupnica u HNŽ-u, te Marija Matuško u ime Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH HNŽ.

Pred početak sjednice položen je vijenac i upaljene svijeće pred spomen obilježjem Nikoli Brajiću, prvoj žrtvi rata u BiH u napadu na Ravno 1991. godine. Upravo je općina Ravno u listopadu 1991. prva osjetila udare i napade agresije te danas predstavlja simbol otpora, očuvanja i opstojnosti hrvatskog naroda u BiH. Na današnji dan, 28 godina od osnivanja HR HB, općina Ravno ima posebnu simboliku za naš narod u BiH.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva imenovan je novi Glavni tajnik Mladeži HDZ BiH, Dominik Marić, član GO Mostar.👏
Na uvodnom dijelu sjednice dogovoren je zajednički sastanak 4. rujna s političkom ravnateljicom Političke akademije i izaslanicom u Domu naroda BiH, gđom. Lidijom Bradarom u N. Travniku o konkretiziranju zajedničke suradnje Mladeži i PA HDZ BiH, kao i rukovodstvom Hrvatske udruge mladih Središnje Bosne.

Na radnom dijelu sjednice Predsjedništva Mladeži jednoglasno su usvojeni prijedlozi ŽO o članovima naše Mladeži koji će djelovati u oblasti političkih seminara, konferencija i edukativnog dijela. Također, jednoglasno su usvojeni prijedlozi za članove Odbora pri Predsjedništvu Mladeži 1. Odbor za međunarodnu suradnju, 2. Odbor za obrazovanje i politike prema mladima, 3. Odbor za informiranje (odnosi s javnošću).

Predsjednik Lončar upoznao je članove Predsjedništva o uspostavljenim kontaktima s Mladeži Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine te najavio sastanak s predstavnicima ove važne organizacije mladih Hrvata na prostoru Republike Srbije, kao ponajvažnije organizacije koja okuplja hrvatski narod na tome prostoru.

Predsjednik Lončar najavio je i inicijativu o održavanju zajedničke sjednice Predsjedništava Mladeži HDZ BiH i Mladeži Republike Hrvatske te daljnjim intenzivnijim razgovorima o strateškom Sporazumu naše dvije Mladeži u budućnosti.
Usvojen je i jednoglasni zaključak o operativnom djelovanju i pripremama za Opće izbore 2022. godine koji će se u skorom razdoblju uputiti nižim organizacijskim tijelima Mladeži.
Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram