Simbol slobode i opstojnosti hrvatskog naroda u BiH - 28. obljetnica utemeljenja Hrvatske Republike Herceg Bosne

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini danas obilježava 28. obljetnicu utemeljenja Hrvatske Republike Herceg Bosne, političke, kulturne, gospodarske i teritorijalne jedinice u sklopu Bosne i Hercegovine.

Hrvatska Republika Herceg Bosna bila je, uz Hrvatsku i Republiku BiH, supotpisnica Washingtonskog sporazuma 18. ožujka 1994., kojim je dogovoreno stvaranje Federacije BiH kao zajednice hrvatskog i bošnjačkog naroda što je poslije i potvrđeno Daytonskim - pariškim sporazumom u prosincu 1995.

Hrvatska Republika Herceg Bosna simbol je slobode i opstojnosti hrvatskog naroda 90-ih godina, i jednako važno, kroz njezino organiziranje spašena je cjelovitost i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Današnji dan kojeg s ponosom obilježavamo, snažan je motiv u ostvarenju konstitutivnih prava, ravnopravnosti i legitimnog političkog predstavljanja te konačnog prestanka preglasavanja hrvatskog naroda na svim razinama vlasti u BiH.

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram