PRIOPĆENJE ZA JAVNOST: Izazovi i prilike: Treće izdanje časopisa Mladeži HDZ-a BiH ugledalo svjetlo dana

Povodom proslave 32. rođendana Mladeži Hrvatske demokratske zajednice BiH u Jajcu je svečano promovirano treće izdanje časopisa naziva „Nova generacija Mladeži: Izazovi i prilike“.

Prije početka programa okupljeni su minutom šutnje odali počast nekadašnjem zamjeniku ministra unutarnjih poslova Federacije BiH Jozi Leutaru na kojeg je na jučerašnji dan 1999. godine izvršen atentat u Sarajevu. Na samom početku pozdravne riječi uputila je predsjednica Federacije BiH i dopredsjednica HDZ-a BiH Lidija Bradara.

Ovim izdanjem časopisa obuhvaćeno je osam naslova u sklopu tematske cjeline izazovi, ali i sedamnaest autorskih članaka koji govore o prilikama hrvatske mladeži diljem BiH. Tema ovog broja uokvirena je u nešto što definira mladog čovjeka na svom putu sazrijevanja – izazovi i prilike. Teško da itko može odgovoriti svakom izazovu koji se nađe ispred njega te i iskoristiti priliku koja mu se pruža, kao što su mladi ljudi, što je bila ključna intencija uredništva časopisa 3. broja.

Mate Lončar, predsjednik Mladeži nije sakrivao oduševljenje kako je upravo treće izdanje promovirano u Kraljevskom gradu Jajcu i to povodom 32. obljetnice djelovanja Mladeži HDZ-a BiH. „Veliki je broj izazova pred svakim od nas. Od privatnih koji se odnose na formiranje obitelji, izgradnju budućnosti, ostati ili otići, do onih poslovnih vezanih za karijeru i uspjeh. Izazovi i poteškoće povezani su s političkim i ekonomskim poteškoćama razvoja zemlje, a težnje i stavovi mladih o određenim društvenim pitanjima najbolji su pokazatelj budućnosti i perspektive cjelokupne zajednice. Važno je da prepoznamo vrijedne mlade ljude u svojim sredinama i pružimo im priliku.“

Globalizacija, politička zbilja i nestabilnost, vrlo često ratno-huškačka retorika, ali i nesigurna perspektiva budućnosti samo su neki od izazova s kojima se suočavamo. Ovo izdanje obuhvaća izazove sa kojima se hrvatska mladež diljem BiH suočava i gdje smo nastojali prikazati kako se nosimo s njima, kako ih vidimo, i ono najvažnije, kako ih pokušati premostiti.

"Treće izdanje časopisa plod je rada i rukopisa čak osamnaest vrijednih članica i članova mladeži iz različitih dijelova naše BiH, kao i šest vanjskih suradnika koji su dali svoj ogroman doprinos kako bi pisani trag vrijedan pamćenja poprimio svoj oblik. Poruka ovog izdanja koje svjetlo dana ugleda upravo u povijesnom trenutku, kada je naša država dobila zeleno svjetlo za otvaranje pregovora sa EU, jeste da se ne plašimo izazova, jer gdje su izazovi tu je rast, a u konačnici i prilika" - poručila je Tea Ružić, glavna urednica časopisa.

Uz predsjednika Lončara i glavnu urednicu Ružić o časopisu su govorili dopredsjednik Mladeži Danijel Pavić, članice i članovi uredništva, Eva Blažević, Nikolina Perković i Teo Maslać, dok su se videoporukom iz Bruxellesa obratile članica uredništva Magdalena Vučina i zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko. U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Petra Petrušić i Ivan Lučić.  (kraj)

 

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram