Predsjednik Lončar: ”Dokidanje ustavnih i ljudskih prava jednog naroda nikada nisu bile niti će biti europske vrijednosti.”

Povodom Okruglog stola “Europska godina mladih” kojeg smo jučer organizirali u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine predsjednik Mladeži Mate Lončar se prije početka obratio medijima.

“Institucije Europske unije su ove godine u fokus svojih politika stavili mlade ljude i proglasile 2022. godinu europskom godinom mladih što je i naziv ovog našeg Okruglog stola. Ovim činom želi se ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje i prosperitetnije budućnosti.

Danas ćemo imati priliku čuti od važnih ljudi iz državnih institucija o značaju Europske unije za Bosnu i Hercegovinu, izazovima u procesu pristupanja, mogućnostima apliciranja i povlačenja financijskih sredstava iz europskih fondova, ali jednako tako i o mobilnosti mladih kroz ERASMUS+ program. Neka ciljevi uključivanja mladih i kreiranja politika prema mladima koji su prioriteti europske godine mladih budu i naši ciljevi. Vjerujem kako smo svi u Bosni i Hercegovini svjesni da danas više nego imamo potrebu europskog zajedništva, međusobnog povezivanja i uvažavanja.

Držim važnim naglasiti da je obilježavanje 9. svibnja važno hrvatski narod u BiH kako bi jasno ukazali na to da pokušaji dokidanja ljudskih i ustavnih prava jednog konstitutivnog naroda nisu i nikada neće biti europske vrijednosti. Za izgradnju bolje budućnosti Europska unije kao i Bosna i Hercegovina treba pomoć mladih i stručnih osoba.”

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram