Pitanje je bi li danas mladi kolega SDA-ovac Kurtović bio slobodan govoriti, kao što govori, da nije bilo Hrvatske zajednice Herceg Bosne

Standardne i pomalo isprane trovačke floskule koje bošnjačka politika iz godine u godinu na 18. studenog "gura" u javni prostor su odavno degutantne, a već postaju pomalo dosadne - smislite pobogu nešto bolje od "para-ovo" ili "para-ono".

Prije svega, moramo istaknuti da ćemo s ponosom spomendan na 18. studenog obilježavati dok živi i diše hrvatski narod u Bosni i Hercegovini - to je najvažniji dan naše nacionalne povijesti, kao i jedan od najvažnijih datuma u povijesti države Bosne i Hercegovine. Prvi smo stali u njezinu zaštitu, dok je službeno Sarajevo tada jelo tufahije, iako su stanovnici općine Ravno mjesec i pol dana prije proživljavali strahote rata. Žalosti da pokušaj mitomanije i stigme baštine mladi ljudi. Kolega Kurtović očito zaboravlja ili ne poznaje povijesnu činjenicu da je Hrvatska Republika Herceg-Bosna uz Republiku BiH, supotpisnica Washingtonskog sporazuma 18. ožujka 1994. godine, kojim je dogovoreno stvaranje Federacije BiH kao  hrvatskog i bošnjačkog entiteta.

Isto tako zaboravljate ili također nemate potrebno predznanje, koliko je konvoja humanitarne pomoći otišlo u istočno i sjeverno-istočno područje Mostara, dominantno nastanjeno Bošnjacima? Tko je prvi ustao i goloruk štitio južni dio BiH? Tko je započeo akciju oslobađanja južnog dijela BiH u lipnju 1992. godine? Koliko je izbjeglica bošnjačke nacionalnosti bilo u RH, odnosno Dalmaciji za vrijeme Domovinskog rata i s kojeg prostora su bile te izbjeglice? Kakve rezultate današnje Bosne i Hercegovine dobijete o multinacionalnosti kada usporedite prostor HZ HB s ostatkom BiH i zašto je jedino na prostoru HZ HB očuvan multinacionalni karakter? Koliko zakona HZ HB je i danas na snazi unutar Federacije BiH, pa time i Bosne i Hercegovine? Na ova pitanja kolega Kurtović ne mora odmah dati odgovor, može se konzultirati s kim hoće, pa nam javiti.

Još nekoliko pitanja za kolegu Kurtovića - kolike su šanse da bi on danas mogao slobodno govoriti, biti slobodan čovjek, da nije uspostavljena Hrvatska zajednica Herceg Bosna u okvirima Bosne i Hercegovine čiju smo neupitnost kao konstitutivni narod potvrdili na referendumu? Čija politika je zaustavila promjene svih spornih naziva ulica u Gradu Mostaru, i to dva puta? I koji se to dio Mostara treba upristojiti - zašto ga i dalje dijelite?

I naposljetku, vidjeli smo vašu izjavu/intervju jučer, ali nismo htjeli kvariti jedan poseban dan za sve Hrvate u našoj zemlji, i naravno, za svakog racionalnog čovjeka u Bosni i Hercegovini.

Imamo još mnoštvo upita, ali prvo elementarno predznanje i bježanje od matrica lažne samoviktimizacije - ako ste (tko?) već (moralni?) pobjednici.

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram