Održana XIII. Izborna konvencija Mladeži HDZ BiH: Jednoglasna podrška Mati Lončaru za novi predsjednički mandat

XIII. Izborna konvencija Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine održana je u dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Izbornoj konvenciji je nazočio veliki broj izaslanika iz cijele Bosne i Hercegovine koji su izabrali novo vodstvo Mladeži HDZ-a BiH koje će ih predvoditi iduće dvije godine.

Konvenciji je nazočilo visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, gosti iz Republike Hrvatske, Vojvodine, Italije, Slovenije, Austrije te ostalih organizacija mladih iz Bosne i Hercegovine i svijeta.

Na samom početku izborne konvencije predsjednik Mladeži HDZ-a BiH podnio je video izvješće o radu Mladeži u proteklom mandatu.

Pozdravnim govorima prisutnima su se obratili zamjenik predsjednik Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske Domagoj Ćorić, predsjednik Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Marin Piuković i potpredsjednik IYDU i predstavnik Mladeži Forza Italija Giovani Roberto Pelizzaro.

Prisutne je pozdravio i poželio dobrodošlicu svim nazočnima predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mate Lončar istaknuvši kako se Mladež u protekle dvije godine našla pred mnoštvo izazova na koje je uspješno odgovorila. Kazao je kako je ponosan na svoje suradnike i vjeruje kako smo i dalje spremni nastaviti graditi ključne segmente za opstanak našeg naroda u Bosni i Hecegovini.

U svom obraćanju Mladeži HDZ BiH predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović poručio je mladima da budu još izraženiji i odlučniji u svom djelovanju te da biraju najbolje između sebe. Dodao je kako će mlade potaknuti i ohrabriti da u stranku unesu novu energiju, svježinu i svoju mladost, sve ono što je potrebno HDZ-u, ali i svakoj drugoj političkoj stranci u BiH.

Nakon pozdravnih govora i uvodnih obraćanja pristupilo se radnom dijelu XIII. Izborne konvencije gdje je jednoglasnom podrškom izaslanika iz cijele Bosne i Hercegovine za predsjednika Mladeži HDZ-a BiH ponovno izabran Mate Lončar.

Za zamjenika predsjednika Mladeži HDZ-a BiH izabran je Boris Mrnjavac, a za dopredsjednike Daniel Pavić, Ivana Prlić, Ivan Ćubela, Marija Ćosić i Robert Bošnjak. Članovi Predsjedništva HDZ-a BiH izabrani na XIII. Izbornoj konvenciji su: Josip Džaja, Andrea Jurina, Franjo Jukić, Tea Ružić, Anamarija Kovačević, Milana Mišetić, Andrija Paradžik, Barbara Demirović, Ivan Lovrić i Katarina Oršolić.

U Središnji odbor izabrani su: Marin Dujak, Helena Jelušić, Dario Antunović, Danijel Žutić, Katarina Tolo, Darija Buljan, Josip Begić, Eva Blažević, Monika Glavaš i Mario Grgić.

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram