Održana Konstituirajuća sjednica Predsjedništva u Brčkom

U subotu je u Brčko distriktu održana prva Konstituirajuća sjednica novog saziva Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH. Prije same sjednice upriličena je posjeta i obilazak Galerije, Muzeja i Franjevačkog samostana Bezgrešnog začeća BDM u Dubravama. Nakon toga upaljene su svijeće te položeni vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima 108. HVO brigade u Brčkom.
Na samom početku na sjednici je u ulozi domaćina pored članova Predsjedništva iz Brčko distrikta nazočio i predsjednik Organizacije HDZ-a BiH u Brčkom, dogradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić. On je izrazio osobitu čast i zadovoljstvo da se prva sjednica održava upravo u Distriktu, čestitao je novom predsjedniku Mladeži te iskazao dobrodošlicu i uspjeh u novom mandatnom razdoblju svim članovima Predsjedništva. Na sjednici je u ugodnom ozračju dogovorena dinamika rada Mladeži za naredne dvije godine. Jednoglasno su usvojene Odluke o razrješenju dosadašnjeg Glavnog al i Međunarodnog tajnika Mladeži HDZ-a BiH.
Za novog Međunarodnog tajnika Mladeži HDZ-a BiH jednoglasno je izabran Ante Kelavić iz Mladeži HDZ-a BiH Maglaj.
Radu Predsjedništva već od naredne sjednice priključit će se i tri nova kooptirana člana Predsjedništva i to:
- Zvonimir Marić (HNŽ)
- Ivana Brtan (ŽSB)
- Zvonimir Tadić (HBŽ)
Nakon otvorene, konstruktivne rasprave jednoglasno je usvojen sljedeći Zaključak Predsjedništva Mladeži HDZ BIH:
Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH će uputiti dopis svim županijskim organizacijama, Organizaciji Mladeži HDZ-a BiH za Brčko distrikt i Regionalnom odboru Posavine da uz suradnju i dogovor sa svim općinskim/gradskim organizacijama Mladeži, do 15.08. 2021. godine na službenu e-mail adresu Predsjedništva Mladeži, dostave sljedeće:
- Vlastiti prijedlog plana i programa aktivnosti za razdoblje 2021. – 2023.
- Prijedlog članova Mladeži za sudjelovanje u edukativnim radionicama, seminarima, ali i predstavljačkim konferencijama, uz naglasak da uz sva imena budu dostavljena i kratka predstavljanja (odnosno životopisi)
- Prijedlog važnih datuma za obilježavanje od strane svih Organizacija Mladeži HDZ-a BiH.
- Prijedloge članova Mladeži za sljedeće Odbore pri Predsjedništvu ( Odbor za međunarodnu suradnju, Odbor za politike prema mladima i obrazovanje te Odbor za informiranje.)
Nakon sjednice upriličen je i obilazak Crkve Sv. Franje Asiškog u Gornjem Zoviku, koja se nalazi na listi kulturne baštine koja je pod zaštitom države.
Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram