Održana javna tribina "MLADI, DIO POLITIKE I RJEŠENJA?''

Županijski odbor Mladež HDZ BiH HNŽ-a organizirao je tribinu pod nazivom "Mladi, dio politike i rješenja?", a uvodničari i panelisti bili su mladi koji itekako imaju iskustva u odnosu mladih i politike, a to su gospođa Darijana Katić Filipović, zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH, Josip Grubeša, ministar pravde BiH, te Mario Mikulić, predsjednik Mladeži HDZ BiH.
Na samom početku tribine publici se obratio predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH HNŽ-a gospodina Vinko Bošković.
Predsjednik Bošković između ostalog naveo je da je njegova odgovornost kao predsjednika Županijskog odbora Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Hercegovačko Neretvanske Županije da ista ostane najjača i najprepoznativljija Županijska organizacija najjače političke organizacije mladih u Bosni i Hercegovini, Mladeži Hrvatske Demokratske Zajednice Bosne i Hercegovine, a to se može postići samo zajedništvom, zajedničkim radom i izvrsnošću. Pozvao je sve mlade da budu ustrajni u svom političkom djelovanju, posebno u okruženju u kojem se danas nalazi Bosna i Hercegovina. Na kraju je istaknuo da samo zajedničkim radom doprinosimo razvoju i rastu zajednica u kojima živimo. Sve što radimo i što ćemo radit ovisit će o angažmanu svih nas skupa, a ne pojedinaca, zaključio je predsjednik Mladeži HDZ-a BiH HNŽ Vinko Bošković. Mladeži se sa poticajnim i ohrabrujućim riječima obratio i Stjepan Bošković, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ. Kolika je danas zapravo uloga mladih u politici, kako se mladi mogu pozicionirati na rukovodeća mjesta, kako aktivno mogu sudjelovati u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti naše države, neka su od pitanja na koja su se sinoć dali odgovori. Panelisti su na najbolji mogući način iz vlastitog iskustva prenijeli putanju rada i djelovanje te građenje karijere kroz HDZ BiH.
Darijana Katić Filipović, zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH najviše se osvrnula, te dala odgovore na pitanja o položaju mladeži kao društvenoj skupini i društvenom resursu, utjecaj demografskih promjena, razvoj vještina i znanja, projektima političkog obrazovanja (konferencije, edukacije, PA), zastupljenosti žena na pozicijama donošenja odluka. O HDZ-u BiH i značajnoj uloži u potenciranju prostora u kojem mladi ljudi mogu sudjelovati u donošenju odluka govorila je gđa. Katić – Filipović. Ministar Grubeša na tribini najviše se osvrnuo na vlastiti rad i političko-akademsku karijeru te imenovanje za najuspješnijeg ministra u Vladi ministara. „Samo aktivnim radom, stjecanjem znanja možete graditi sebe, a kroz sebe gradite i Domovinu, gradite bolje za hrvatski narod u BiH“ – poručio je ministar. Predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić, koji posjeduje iskustvo rada u institucijama Europske unije te međunarodno iskustvo kroz rad u okviru YEPP-a kazao je kako je timski rad temelj i okosnica rada Mladžei HDZ BiH. Tijekom izlaganja na tribini prezentirao je konkretne primjere gdje je vidljva važnost transformacije znanja iz zemalja EU u BiH te sve inicijative i razgovore koje Mladež HDZ BiH vodi kroz rad YEPP-a. Također, Mikulić je naglasio važnost sudjelovanja Mladeži HDZ BiH na nedavno održanom Kongresu EPP-a u Zagrebu kao i posjeta zastupika u Europskom parlamentu i dopredsjednika YEPP-a Karla Resslera Bosni i Hercegovini.

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram