Hrvatsko zajedništvo zaista nema granice - Sastanak s Mladeži DSHV - Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru upriličen je sastanak naše Mladeži i Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV). Sastanku su nazočili i gospodin Žigmanov, predsjednik DSHV-a i Glavna tajnica HDZ-a BiH, gđa Glamuzina.
U sklopu studijske posjete Sveučilištu u Mostaru, današnji sastanak je i početak konkretne strateške suradnje mladih Hrvata iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Naime, radi se o prvom susretu na ovoj razini dviju Mladeži čime započinje novo razdoblje zajedničkih projekata i intenzivnih susreta. Do kraja godine slijedi uzvratna posjeta naše Mladeži u Vojvodinu.
Predsjednik Lončar izrazio je zadovoljstvo da današnjim sastankom krećemo u novu eru umrežavanja mladih Hrvata iz BiH i Srbije. Također, predsjednik je predstavio rad novog sastava Mladeži u protekla tri mjeseca i sve planirane aktivnosti u sljedećem tromjesečju kao prioritetne projekte. Predsjednik Lončar iznio je i problematiku majorizacije i preglasavanja Hrvata u BiH, temu Izbornog zakona kao ključnog aktualnog političkog pitanja te istinske napore koje predsjednik Čović ulaže u procesu europskog puta i integracije u EU i NATO.
Predsjednik Mladeži DSHV-a Marin Piuković predstavio je njihov rad, ali i iznio svu problematiku s kojom se naš narod svakodnevno suočava u Srbiji i na prostoru Vojvodine. Hrvatski identitet, jezik i kultura su na udaru i pod konstantnim pritiscima politike, pa i šire srpske javnosti.
Današnji susret bio je odlična prilika da se za početak dogovore;
✅ zajedničke edukativne radionice i seminari, ✅projekti mladih Hrvata iz BiH i Srbije u oblasti kulture i promocije hrvatskog identiteta, ✅ekskurziju mladih Hrvata iz Srbije i posjetu BiH početkom 2022. godine koji će postati tradicija u našem umrežavanju i djelovanju.
+2
Ivan Ćubela i 67 drugih
3 dijeljenja
Sviđa mi se

Komentar
Podijeli
Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram