Busovača: Koordinacija Mladeži HDZ-a BiH postavlja smjernice za budući rad

Koordinacija dužnosnika Mladeži HDZ-a Bosne i Hercegovine  okupila je tridesetak članova iz različitih dijelova zemlje na svom prvom redovitom sastanku u petak 1. prosinca, održanom u prostorijama OO HDZ BiH u Busovači.

Pod predsjedanjem Marije Ćosić i Ivana Ćubele, dopredsjednika Mladeži HDZ-a BiH, dužnosnici su razgovarali o aktivnostima na svim razinama vlasti, naglašavajući međusobno upoznavanje, suradnju te usmjeravanje inicijativa i prijedloga prema relevantnim tijelima vlasti.

Okupljene na samom početku sastanka pozdravili su i ugledni članovi HDZ-a BiH, među njima Marinko Čavara, član Predsjedništva HDZ BiH i predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, te Mirjana Plavčić, predsjednica OO HDZ BIH Busovača i ministrica financija u Vladi ŽSB.

Nakon produktivnog sastanka, Koordinacija Mladeži HDZ BiH donijela je niz zaključaka koji će oblikovati budući rad ove grupe koja djeluje u okviru Odbora za politike prema mladima Mladeži HDZ BiH.

Zaključci sa sastanka Koordinacije dužnosnika Mladeži HDZ-a BiH - Busovača, 1. prosinca 2023. godine:

 

  1. Nastavak koordinacije:

Donesena je odluka o redovitom održavanju koordinacija - sastanaka dužnosnika Mladeži HDZ-a BiH kvartalno tijekom 2024. i 2025. godine. Ova odluka pridonosi kontinuiranom praćenju potreba mladih na svim razinama vlasti te razmjeni iskustava.

 

  1. Osnivanje radnih tijela:

Usvaja se osnivanje podgrupa kao radnih tijela koja će okupljati dužnosnike Mladeži HDZ-a BiH sa specifičnih razina vlasti. Ove grupe imat će ciljeve usmjerene na kvalitetno zastupanje interesa mladih na različitim administrativnim razinama.

 

  1. Inicijative i prijedlozi:

Sudionici sastanka obvezuju se predložiti zajedničke inicijative usmjerene na stvaranje kvalitetnijih politika za mlade u Bosni i Hercegovini. Prijedlozi će biti podneseni pismeno do iduće sjednice i adresirani voditelju Odbora za politike prema mladima.

 

Ovi zaključci čine temelj daljnjeg rada Koordinacije dužnosnika Mladeži HDZ-a BiH, čije aktivnosti imaju za cilj poboljšanje položaja mladih u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram