Brčko: Predsjednik Lončar sudjelovao na obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa

Danas je besplatnim mjerenjem šećera, krvnog tlaka i ispunjavanjem upitnika za procjenu rizika od dijabetesa na Trgu mladih u Brčkom, podržana aktivnost Udruženja dijabetičara Brčko distrikta.

"Naša želja bila je da današnjem danu, svim osobama koje žive sa dijabetesom ali i organizatoru hvale vrijedne aktivnosti damo podršku te na ovaj način podignemo svijest o važnosti prevencije obolijevanja, svjesnosti faktora rizika te pravovremenog liječenja kako bi se poboljšao kvalitet života. Bolest ne bira ime ni prezime, godine, vjeru niti naciju, pa tako niti dijabetes. Upravo iz tog razloga u ovakvim kampanjama moramo biti jedinstvenog djelovanja, poticajući sve ljude ali prije svega mlade na vođenje zdravijeg načina života, s naglaskom na uravnoteženu prehranu i redovitu fizičku aktivnost - poručila je Tea Ružić  predsjednica Mladeži HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt.

Današnju aktivnost Udruženja dijabetičara pored mnogih žitelja Distrikta te predstavnika vlasti podržao je i dr. Anto Domić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH i predsjednik HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt ali i predsjednik Mladeži HDZ BiH Mate Lončar.

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram