Božićni prijam predsjednika dr. Dragana Čovića

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović priredio je sinoć u zgradi PSBiH u Sarajevu tradicionalni svečani prijam povodom predstojećeg božićnog blagdana.

Obraćajući se nazočnim najvišim predstavnicima zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti na svim razinama, predstavnicima svih vjerskih zajednica u BiH, kao i nazočnim veleposlanicima i predstavnicima diplomatskog kora u BiH, dr. Čović je podsjetio da se nalazimo u vremenu došašća, pripreme za blagdan Božića, kada slavimo četiri vrijednosti – nadu, mir, radost i ljubav.

Dr. Čović pozdravio je potpisivanje programskih sporazuma o uspostavljanju vlasti na razini Federacije BiH i na razini BiH, ističući da su ti sporazumi simbolično potpisani u tjednima nade i radosti, kao i da predstavljaju podsticaj da se potpisnici sporazuma zalažu za više i ispravnije ciljeve, vjerujući da ih mogu ostvariti i da je potrebno vratiti narušeno uzajamno povjerenje.

“U tome nam je ogromno ohrabrenje i potpora kandidatski status koji nam je upravo danas odobren od Europskog vijeća. Izuzetna vijest za sve nas i snažna poruka za sve narode i građane BiH da je europska budućnost nadohvat ruke. Trebamo je snažno i bez zadrške prigrliti, vjerodostojno uzvratiti ukazano povjerenje i pruženu ruku prijateljstva naših budućih partnera s kojima ćemo dijeliti zajedničku sudbinu pod institucionalnim okriljem najvećeg mirovnog i demokratskog projekta u povijesti čovječanstva”, rekao je dr. Čović.

Čestitajući predstojeći Božić vjernicima, dr. Čović svima je poželio i sretnu, zdravu, mirnu i uspješnu novu godinu, naglašavajući potrebu da se blagdanska atmosfera iskoristi za mjerljive korake prema zajedničkom suživotu.

 

 

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram