AKTIVNOSTI NA IZRADI  STRATEGIJE ZA MLADE U ŽSB/KSB  

U petak 10. prosinca 2021.g u Vitezu održan je četvrti sastanak Radnog tima za izradu Strategije za mlade u ŽSB/KSB pod predsjedanjem predsjednice Suzane Krišto.

Članovi tima sastali su se sa organizacijama koje imaju bogato iskustvo u pisanju politika prema mladima.

Da bismo razumjeli što mladi žele i kako spriječiti odlazak iz ŽSB/KSB,u  proteklih mjesec dana 12 obučenih anketara, mladih ljudi, je aktivno radilo na terenu te su ispitane 604 mlade osobe na prostoru cijele ŽSB/KSB o potrebama i problemima mladih.

Zastupnica Krišto je zahvalila američkoj organizaciji Nacionalnom demokratskom institutu BiH na stručnoj potpori da zajednički rade na kreiranju prvog strateškog dokumenta za mlade u ŽSB te na aktivnom i predanom radu koje je dovelo do prikupljenih podataka o potrebama i problemima mladih u ŽSB/KSB.

Tijkom sastanka, predstavljeno je istraživanje o položaju i potrebama mladih na prostoru ŽSB, urađeno u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT.

Tijekom sastanka, dogovorene su dalje aktivnosti, koje će u konačnici rezultirati izradom zakonskog okvira koji će postaviti standarde i omogućiti mladima ostvarivanje prava na bolje obrazovanje, stipendiranje, zdravstvo, rad i zapošljavanje, poduzetništvo te sve oblasti u društveno-političkom angažmanu.

 

Autor: Sabor ŽSB

Radni tim za izradu Strategije za mlade

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram