7️⃣. sjednica Predsjedništva u Odžaku: Aktualna kriza imat će jasan i jedinstven odgovor Hrvata

Danas je u Odžaku u Županiji Posavskoj održana 7. redovita sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH. Na samom početku dobrodošlicu  Predsjedništvu uputili su načelnica i članica Predsjedništva HDZ BiH Nada Ćulap, predsjednik OO HDZ BiH Odžak i zastupnik u Domu naroda Parlamenta F BIH Ilija Ilić, predsjednik M HDZ BIH Županije Posavske Marin Dujak te predsjednik OO MHDZ BIH Odžak Ilija Grgić.

Mladež Hrvatske demokratske zajednice BIH upućuje čestitku u povodu obilježavanja Dana općine Odžak kada je 8. veljače 1996.godine nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma i razgraničenja dozvoljen povratak predratnog stanovništva u ovu općinu.

Na današnjoj sjednici razgovaralo se o pripremama i programu obilježavanja 30. obljetnice osnivanja Mladeži HDZ-a BiH 12. ožujka u Kiseljaku. Održavanje svečane akademije, predstavljanje 2. broja časopisa, dolazak međunarodnih sestrinskih organizacija i razmjena iskustava u politikama prema mladima samo su dio programa u povodu 30. rođendana Mladeži. To će biti jedinstvena prilika za pokazati snagu stožerne hrvatske političke organizacije mladih.

Aktualna politička situacija u kojoj bošnjačke stranke nastavljaju opstruirati bilo kakav dogovor, neminovno se reflektiraju i na našu generaciju. Hrvati i legitimni predstavnici našeg naroda na čelu s predsjednikom dr. Čovićem imati će jasan i jedinstven odgovor na sve pokušaje nastavka diskriminacije i rušenja ustavnog položaja konstitutivnosti u ključnim institucijama. Predsjedništvo Mladeži ističe snažnu potporu svim stranačkim tijelima, kao i HNS-u, u nastavku iznalaženja rješenja i postizanja konačnog dogovora o reformi izbornog zakonodavstva. Tri konstitutivna naroda i njihova legitimna predstavljenost je početak i temelj svakog budućeg održivog rješenja stabilne BiH.

Predsjednik Lončar izvijestio je Predsjedništvo o stanju na terenu u posljednjem krugu obilazaka naših organizacija diljem BiH.

7. sjednica Predsjedništva:

- Usvojen plan aktivnosti za 2022. godinu

- Pripreme i program obilježavanja 30. obljetnice Mladeži 12. ožujka u Kiseljaku

- Finalna priprema 2. broja časopisa Mladeži

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram