30. obljetnica stradanja hrvatskih civila u mjestu Grabovica

Na današnji dan navršava se 30 godina od zločina koji je počinjen nad hrvatskim žiteljima u selu Grabovica.

Ovaj ratni zločin dogodio se u noći s 8. na 9. rujan 1993. godine, kada su pripadnici Armije RBiH na okrutan način ubili 33 nevine civilne žrtve hrvatske nacionalnosti u selu Grabovica koje se nalazi između Jablanice i Mostara.

Brojno izaslanstvo dužnosnika Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti svih razina u BiH i ove godine odalo je počast polažući vijenac i svijeće ispred spomenika stradalim i nestalim u ovome strašnom zločinu u kojem su mučeni nevini civili i djeca iz Grabovice.

Izaslanstvo dužnosnika predvodio je predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.

„30 godina je predugo, i za Bosnu i Hercegovinu, svake godine ovdje kažemo moramo profunkcionirati kao pravna država, upravo na primjeru Grabovica. 33 nevine žrtve zločina koji je imao jedan cilj, iseliti i raseliti ono što je hrvatsko na ovim prostorima i ovladati i napraviti unitarni prostor u Bosni i Hercegovini“, kazao je predsjednik Čović.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca na spomenik civilnim žrtvama Domovinskog rata i putem križa od spomenika do groblja, te se završilo slavljem svete mise na mjesnom groblju za ubijene civile Grabovice.

 

 

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram