Zamjenik predsjednika Mladeži HDZ-a, Domagoj Ćorić na XIII. Izbornoj konvenciji

U ime naših kolegica i kolega iz sestrinske organizacije iz Republike Hrvatske obratio se zamjenik predsjednika Mladeži Domagoj Ćorić.

Istaknuo je kako su dvije Mladeži u proteklom razdoblju nastavile su izuzetno kvalitetnu i konstruktivnu suradnju koja je rezultirala potpisivanjem zajedničke izjave o zaštiti ustavnog položaja i legitimnog predstavljanja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

„Time smo pokazali odgovornost koju imamo prema hrvatskom narodu, ali i svim mladima u Bosni i Hercegovini. Svjesni smo borbe našega naroda za političke slobode, očuvanje nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta u Bosni i Hercegovini. Naša je moralna i ljudska dužnost podupirati sve napore u rješavanju hrvatskog nacionalnog pitanja i promicanje prava hrvatskog naroda. Stoga ćemo u našem mandatu nastaviti zajednički djelovati sa vama kao našom sestrinskom organizacijom prema ostvarenju tog zajedničkog cilja. Republika Hrvatska je oduvijek bila i biti će prijatelj Bosni i Hercegovini i upravo je predsjednik Vlade RH gospodin Andrej Plenković više puta istaknuo važnost i nužnost za dodatnim naporom svih europskih zemalja da se postigne dogovor oko izmjene Ustava i Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini“, kazao je Ćorić.

„Drage prijateljice i prijatelji, ovim putem želim još istaknuti da ste upravo vi ta snaga i moć koja će pozicionirati Bosnu i Hercegovinu, na mjesto koje joj pripada, u ime Mladeži hrvatske demokratske zajednice poručujem vam kako prepoznajemo sve vaše napore i zalaganja u izgradnji moderne i pravne države, ali i očuvanja identiteta našega naroda, naše vjere i naše kulture. U borbi za ostvarenje toga nikada nećete ostati sami, već ćete imati podršku nas, naše stranke, naše Vlade i uvijek ćemo stajati uz vas“, zaključio je Ćorić.

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram