Subotica: Susret s kolegama Mladeži Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine

Ovog vikenda u uzvratnoj posjeti u Subotici s Mladeži HDZ-a iz Republike Hrvatske nazočili smo prvom zajedničkom sastanku s Mladeži DSHV-a.

Razgovarali smo o izazovima mladih Hrvata u Republici Srbiji, kao i položaju hrvatske zajednice ali i o prednostima i mogućnostima za suradnju mladeži triju susjednih država.

Nakon održanog sastanka, posjetili smo i prostorije Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Na održanom susretu predsjednica HNV-a Jasna Vojnić predstavila je djelovanje Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, dok je međunarodni tajnik HNV-a Darko Baštovanović prisutne upoznao s izazovima u području zaštite nacionalno-manjinskih prava hrvatske zajednice, a predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov s političkim prilikama Hrvata u Republici Srbiji.

Predsjednik Lončar, podsjetio je kako je uspjeh veći što je zajedništvo jače, kao i da je današnji susret dokaz kako hrvatsko zajedništvo nema granicu.

„Mi, mladi Hrvati koji djelujemo u Bosni i Hercegovini borimo se za svoju jednakopravnost i opstanak najbolje razumijemo naše sunarodnjake u Vojvodini u njihovoj želji i borbi za zajedničkom suradnjom, razmijenom iskustava, za bolji život svakog mladog čovjeka, kao i za europsku perspektivu države u kojoj žive."

 

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram