Sjednica Predsjedništva - prvi put u Posušju od osnivanja Mladeži

U subotu, 18. prosinca 2022. godine održana je VI. redovita sjednica Predsjedništva Mladeži Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Prije sjednice članovi Predsjedništva su položili vijenac i upalili svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima, a potom se uputili na prijem kod načelnika općine Posušje Ante Begića. Na prijemu, načelnik je upoznao prisutne o aktivnostima u općini Posušje i cjelokupnoj situaciji te uputio riječi podrške novoj generaciji mladeži.

Sjednici Predsjedništva prisustvovali su predsjednik Općinskog odbora Mladeži HDZ BiH Posušje Stipe Bešlić i predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Posušje Ivica Pavković.

Na sjednici se razgovaralo o trenutnoj situaciji u Mladeži i proteklom polugodišnjem mandatu novog saziva Predsjedništva. Također, imenovan je tim za organizaciju 30. obljetnice Mladeži, a razgovaralo se i o drugim planovima za početak godine. Početkom godine planiran je posjet naše organizacije Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, zajednička sjednica Predsjedništava Mladeži HDZ BiH i Mladeži HDZ iz Republike Hrvatske, te konferencija o Budućnosti Europske unije iz perspektive BiH.

Još jednom istaknuli smo snažnu podršku svih članova našem predsjedniku Draganu Čoviću u pregovorima o izmjenama izbornog zakona i osiguranja ravnopravnosti hrvatskog naroda kao konstitutivnog i jednakopravnog s druga dva naroda u BiH.

Nakon sjednice članovi Predsjedništva posjetili su župu Vinjani i susreli se sa župnikom don Jokom Blaževićem.

Posjet Posušju završio se Božićnim domjenkom Predsjedništva na kojem su se članovima Predsjedništva pridružili članovi OO Mladeži iz Posušja i Županije Zapadnohercegovačke.

 

 

 

 

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram