Sastanak s Klubom mladih Udruge "Prsten": Kroz zajedničke inicijative napraviti širok okvir za okupljanje i nove ideje mladih

Danas je u Tomislavgradu održan sastanak rukovodstva Mladeži i Kluba mladih Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten. Pred početak sastanka upriličeno je zajedničko odavanje počasti na spomen obilježju hrvatskom kralju Tomislavu, a potom i prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Nakon toga uslijedila je i zajednička posjeta Franjevačkom samostanu i Muzeju u Tomislavgradu gdje nas je dočeka gvardijan fra. Sretan Ćurčić.

Na samome početku u ulozi domaćina pozdravio nas je predsjednik OO M HDZ BIH Tomislavgrad, Bože Perković te predsjednik M HDZ BiH Hercegbosanske Županije, Karlo Nevistić.

Na današnjem sastanku izraženo je zadovoljstvo da je, nakon osnivanja Kluba mladih u lipnju, naša Mladež prva organizacija mladih s kojom se stupa u širu suradnju, kako zbog nacionalnog predznaka koji nosimo i vrijednosti koje baštinimo, tako i zbog zajedničkog djelovanja u širem kontekstu.

Predsjednik Lončar upoznao je članove Kluba mladih Prstena sa dosadašnjim aktivnostima aktualnog rukovodstva Mladeži u posljednjih pet mjeseci, kao i aktivnostima koje slijede do kraja godine te planovima za 2022. godinu. Također , predsjednik Lončar pozvao je Klub mladih da nam se pridruže na humanitarnom malonogometnom turniru početkom prosinca koji organizira Mladež i koji će okupiti mlade iz svih krajeva BiH.

Predsjednica Kluba Mladih Prsten Marija Bagarić predstavila je nedavno formirani Klub mladih Prsten, aktualne procese organiziranja i okupljanja članova i uspostave nižih organizacijakih jedinica.

Na sastanku je dogovorena suradnja u:
▪︎ Pridruživanje i odaziv humanitarnom malonogometnom turniru,
▪︎Organizacija natjecanja početkom sljedeće godine u tradicionalnoj hrvatskoj igri "Prsten" po kojoj Udruga i nosi ime,
▪︎ Zajednička tribina koja će okupiti relevantne znanstvene stručnjake, političke dužnosnike, kao i predstavnike katoličke Crkve na teme demografije i budućnosti Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH.

 

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram