Predsjednik Mladeži DSHV-a Marin Piuković na XIII. Izbornoj konvenciji

Predsjednik Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini obratio se prisutnima na XIII. Izbornoj konvenciji u Mostaru.

U svom obraćanju zahvalio se predsjedniku Mladeži HDZ-a BiH na redovitoj komunikaciji i pomoći za koju uvijek ima sluha kada su u pitanju hrvatski maturanti iz Vojvodine koji pohađaju cjelovitu nastavu na hrvatskom jeziku. Drugu godinu za redom uspjeli smo osigurati da njihov boravak u Mostaru bude lakše realiziran i financijski potpomognut, te sam siguran da ćemo u istom svjetlu i narednih godina ovu za nas važnu aktivnost uspješno završavati.

„S vodstvom Mladeži HDZ BiH u prethodnom mandatu uspjeli smo ostvariti jake partnerske veze koje se temelje na uzajamnom razumijevanju i uvažavanju. To je stub suradnje koji će generacije koje za nama dolaze moći samo nadograditi i još više učvrstiti jer do sada kada smo se obratili za pomoć uvijek smo je i dobili te znademo da je vodstvo i članstvo Hrvatske demokratske zajednice BiH tu za svoj hrvatski narod u Srbiji. Također, bez podrške matične nam Domovine Republike Hrvatske, naša bi opstojnost bila dovedena do ruba, ali zahvaljujući podršci Vlade Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem Hrvati u Srbiji uspješno čuvaju hrvatsko ime te gradimo perspektive za naš narod.

Trudimo se svakodnevno apostrofirati važnost svih segmenata naše hrvatske zajednice i potrebu da budemo aktivni sudionici svih procesa unutar iste. S ponosom želim istaći kako su članovi Mladeži DSHV-a visoko involvirani u kulturni i vjerski život hrvatske zajednice u Vojvodini. Redoviti smo gosti, a često i organizatori raznih kulturnih priredbi te društvenih događaja koje organiziraju naše udruge. Isto tako, trudimo se biti prisutni na događajima koji okupljaju Hrvate te s mjesnim liderima DSHV-a razgovarati o izazovima s kojima se njihovi odbori susreću. To su »sitne pobjede« koje osvajamo svakodnevno, ali su itekako važne i prijeko potrebne za ostvarivanje naših manjinskih prava i podizanje hrvatske zajednice na društvenoj ljestvici.

Na kraju, želio bih novom vodstvu Mladeži HDZ-a BiH poželjeti uspjeh u radu te pružiti ruku suradnje. Hvala vam što mislite na nas, s vama smo jači a naše zajedništvo i prijateljstvo vodi u sigurnu i snažnu budućnost", kazao je u uvodnom obraćanju Piuković.

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram