Posjet Europskom parlamentu na poziv zastupnice Željane Zovko

Posljednja dva dana članovi Mladeži HDZ-a BiH boravili su u posjeti Europskom parlamentu i zastupnici Hrvatske demokratske zajednice Željani Zovko.

Prilikom posjete nazočili su predavanju zastupnice Željane Zovko na temu rada Europskog parlamenta, razgovoru o nadolazećim izborima za Europski parlament, te razgovorima o Migracijskom paktu o kome se posljednjih dana raspravljalo unutar Europskog parlamenta.

Tijekom posjeta sudjelovali su na  Konferenciji na temu “Značaj poštivanja neovisnosti Ustavnog suda u kontekstu proširenja Europske Unije”, gdje su, uz zastupnicu Zovko, panelisti bili profesori s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, kao i Sveučilišta u Mostaru.

Naglasak je stavljen na opasnosti hibridnog rata koji je već uvelike zadesio veliki dio svijeta, te koji omogućava pojedinim akterima, kako na svjetskoj, Hrvatskoj, tako i na BiH sceni, nepoštivanje odredbi Ustava i Ustavnih sudova.

Tijekom boravka u Briselu također su posjetili Muzej Europske unije i Kuću europske povijesti.

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram