Održan 16. Opći sabor Mladeži Hrvatske demokratske zajednice

Danas je u Zagrebu održan 16. Opći sabor Mladeži Hrvatske demokratske zajednice na kojoj su birani članovi Nacionalnog i Nadzornog odbora. Prije nekoliko dana u Mladeži su prvi put održani i završeni unutarstranački izbori po principu “jedan član, jedan glas” na kojima je izabrano novo rukovodstvo.

Ovom prilikom još jednom čestitamo novoizabranom predsjedniku Maksimilijanu Šimraku kao i svim članovima Predsjedništva.
Predsjednik Šimrak u svom govoru pozvao je sve članove Mladeži HDZ-a na snažan angažman, i posebno važno, jačanje odnosa s Hrvatima u BiH i hrvatskim iseljeništvom izvan Republike Hrvatske.

Na današnjem Općem saboru konstituirani su Nacionalni odbor i Nadzorni odbor Mladeži HDZ-a.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Predsjednik Vlade RH izdvojio je mjere i strategije aktualne Vlade i politike prema mladim ljudima. Također, predsjednik Plenković naglasio je važnost sutrašnje posjete Bosni i Hercegovini i Mostaru i strateškoj važnosti i posvećenosti hrvatskom pitanju u BiH kako bi u punom kapacitetu ostvarili svoja Ustavom zajamčena konstitutivna prava.

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram