Obilježena 32. obljetnica HDZ BiH u Brčkom

Obilježavanju nazočio i predsjednik Mladeži, Mate Lončar.

Prigodnim polaganjem vijenaca na spomeniku palim braniteljima Druge bojne 108. HVO Pješačke brigade u Gornjem Zoviku Hrvatska demokratska zajednica BiH Organizacija za Distrikt Brčko započela je obilježavanje svoje obljetnice zajedništva i djelovanja na dobrobit hrvatskoga čovjeka. Nakon molitve opijela i polaganja vijenaca zajedničko stranačko okupljanje nastavljeno je na Planinarskom domu sv. Bernard.

„Kroz cijelu povijest svog postojanja HDZ BIH ovdje u Distriktu Brčko nositelj je i promicatelj vrijednosti hrvatskoga naroda, suživota sa drugima i izgradnje tolerantnog društva u kojemu ima mjesta za sve", poručio je predsjednik HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt.

HDZ BiH kao politička stranka koju je stvorio hrvatski narod se u prvom planu brine o interesima i potrebama hrvatskoga naroda na način da  se Hrvati zajedno sa drugima bore za isti prostor i pomažu izgradnju našega društva, naših sredina i da svima bude dobro, ne samo Hrvatima nego i svima drugima koji ovdje žive, ali ni Hrvatima ne smije biti lošije nego drugima. To je model koji smo uspostavili i koji dosta dobro funkcionira.

U svojem govoru pored lokalnih dužnosnika i kandidata s liste za predstojeće Opće izbore u BIH predsjednik dr. Domić pozdravio je i sve prisutne goste, i to: Matu Lončara, predsjednika Mladeži HDZ-a BiH i kandidata za Federalni parlament BIH, Miju Krešića, zamjenika ministra odbrane BIH te nositelja liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH iz izborne jedinice 515 (Brčko, Tuzla, Posavina), potom Miju Matanovića aktualnog zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BIH te nositelja liste za Federalni parlament (Brčko,Posavina), Marijana Klaića aktualnog zastupnika u Parlamentu FBIH, Matu Matijevića predsjedavajućeg Gradskog vijeća grada Srebrenika te im zahvalio na dolasku.
Pozdravi su upućeni i našim članicama, Ankici Gudeljević ministrici civilnih poslova BIH te Delfi Dejanović zastupnici u  Parlamentu FBIH.

 

Izvor: HDZ BiH Brčko Distrikt

 

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram