Ne postoji "zimski grad" niti radikalni "novinar" koji može umanjiti radosti Adventa i Božića u Gradu Mostaru

Ne postoji "zimski grad" niti radikalni "novinar" koji može umanjiti radosti Adventa i Božića u Gradu Mostar

Oštro osuđujemo klerofašističke ispade i vjersku nesnošljivost novinara FTV-a Sanela Kajana. Gnjusni ispad i verbalni napad koji je dotični medijski predstavnik FTV-a uputio prema gradonačelniku Kordiću u povodu predstojećih adventskih događaja u Gradu Mostaru je žalostan kako s profesionalne tim još i više, s ljudske strane.

Pozivamo FTV da se javno ogradi od ovakvih ispada svog djelatnika i osudi ovakvu i svaku drugu retoriku nesnošljivosti, a napose karaktera vjerske netolerancije.

Grad Mostar je jedina, istinska multikonfesionalna i multikulturalna sredina u Bosni i Hercegovini koja ponosno slavi i obilježava sve vjerske blagdane svojih građana, bilo katoličke, pravoslavne, muslimanske ili pak židovske konfesije.

Advent je vrijeme radosti i nade pred blagdan Božića koji katolici obilježavaju diljem svijeta, pa tako i hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Nikakvi "zimski" ili "proljetni" gradovi, ne mogu umanjiti radosti Božića, katoličnog i/ili pravoslavnog, muslimanski blagdan Ramazana ili židovske Pashe. Ovo bogatstvo Mostara ne može oduzeti nitko.

Gradonačelniku Kordiću i gradskim vlastima dajemo punu potporu u organiziranju adventskog i božićnog duha u Gradu Mostaru, kao i svakih drugih aktivnosti Grada u kontekstu obilježavanja drugih blagdana.

Pozivamo i predstavnike drugih političkih organizacija mladih da urade ovakav gest i naravno, da se volonterski uključimo i pomognemo gradskim vlastima u pripremi ovakvih i svih drugih blagdanskih i kulturnih događaja.

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram