LIVNO: Održan humanitarni malonogomentni turnir "MLADEŽ ZA MLADEŽ"

HVALA SVIMA KOJI SU BILI DIO JUČERAŠNJEG DANA: "Mladež za mladež" okupio hrvatsku mladost iz BiH, prikupljena sredstva idu kao humanitarni prilog najpotrebitijima.

U gradskoj sportskoj dvorani "Dalibor Perković Dali" u Livnu održan je humanitarni božićni malonogometni 3x3 turnir. Hrvatski narod i naša hrvatska mladost pokazali su zajedništvo i kroz ovaj humanitarni događaj koji je okupio mlade ljude i posjetitelje iz čitave BiH.

Uz gradonačelnika Livna, Darku Čondrića kao formalnog domaćina, humanitarni božićni turnir ispratila je i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i dopredsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto, koji su otvorili ovaj sportski događaj i u cjelodnevnom druženju s Mladeži dali potporu ovakvom plemenitom humanitarnom činu i okupljanju mladih ljudi, ali i motivirali nas za svako buduće djelovanje.

Kroz ovakav humanitarni božićni događaj htjeli smo okupiti hrvatsku mladost i iskazati ljudski gest humanosti i ljubavi u božićno vrijeme.

Iskrena zahvala svima koji su sudjelovali i pomogli. Od početka govorim kako smo politička organizacija ali i organizacija mladih ljudi. Ovi mladi ljudi iz svih krajeva BiH u Livnu su baštinili istinsko zajedništvo s ciljem kako bi pomogli mladim prijateljima kojima je pomoć potrebna" istaknuo je Mate Lončar, predsjednik Mladeži HDZ-a.

Prikupljena su sredstva u iznosu od 2.475 KM. Sva prikupljena sredstva idu kao humanitarni prilog Marijanskoj vinkovskoj mladeži.

Marijansko Vinkovska mladež je relativno mlada udruga, djelujemo od 2016 god. Naša misija je pomaganje socijalno ugroženim obiteljima na području naše općine, a i šire. Isto tako volontiramo u udruzi "PUŽ". To je udruga roditelja i djece s poteškoćama u razvoju. Surađujemo sa Livanjskom zajednicom Frankfurt, Kap ljubavi, Frama Livno itd.

Trudimo se da ste ta djeca što više socijaliziraju i izađu iz svojih okvira. Mislim da nije dovoljno da su nahranjena i uredno obučena nego da i oni imaju kao i mi potrebe za društvom. Sredstva koja su prikupljena na turniru podijeliti ćemo onim obiteljima kojma procijenimo da je to najviše potrebno. Necemo dijeliti novac, nego ćemo u obliku paketa, plaćanjem režija i ostalog pokušati olakšati njihovu svakodnevnicu. Zahvaljujemo se mladeži HDZ-a BiH sto su prepoznali naš trud i rad i što su odlučili da novac ide baš našoj udruzi. Nadamo se i budućoj suradnji: poručila je Martina Mihaljević, predsjednica Udruge Marijanska vinkovska mladež.

Jučerašnji humanitarni božićni turnir je jedan u nizu događaja i akcija koje planiramo kako bi pomogli našim ljudima, našim udrugama i organizacijama čiji rad to zaslužuje.

U prijateljskom ozračju u neizvjesnom finalu turnir je osvojila ekipa OO M HDZ BIH Grude, drugo mjesto pripalo je ekipi MNK Uzdol Rama a treće ekipi OO M HDZ BIH Tomislavgrad.

Velika zahvala ide HDZ-u BIH Livno a nadasve našoj organizaciji Mladeži HDZ-a BIH Livno na suorganizaciji, pomoći u pripremi turnira te gostoprimstvu.

Još jedanput, kao Mladež HDZ-a BiH zahvaljujemo se i svima drugima koji su se odazvali i na bilo koji način pomogli ovaj humanitarni događaj.

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram