Dan Europe i povijesna Schumanova deklaracija 9. svibnja EU - Temelj mira i zajedničke budućnosti u Europi

📌 Europska godina mladih 2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣.  

📅 13. svibnja 2022., Parlamentarna skupština BiH, s početkom u 11 sati 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
🗓 Povijesna Schumanova deklaracija predstavljena 9. svibnja 1950. godine jedan je od najvažnijih datuma moderne europske povijesti.
📍 Ministar vanjskih poslova 🇨🇵 Robert Schuman na današnji dan predstavio je okvir za stvaranje zajednice koja je u svoje temelje ugradila pomirenje i suživot nakon svega što je Europa doživjela tijekom prve polovice 20. stoljeća. Danas, više nego ikada, prepoznajemo potrebu europskog zajedništva, međusobnog poštivanja i uvažavanja. Podsjetimo se, da oduzimanjem prava i dokidanjem političkog subjektiviteta jednog naroda i zajednice rušimo temelje svega što je Schumanova deklaracija ostavila kao trajno naslijeđe. Hrvati u 🇧🇦 današnji dan posebno drže važnim da skrenu pozornost na pokušaje dokidanja prava jednog konstitutivnog naroda čija se ustavna i ljudska prava žele oduzeti.
Takvo što nikada neće biti Europa ❗️❕️ Takvo što nisu vrijednosti 🇪🇺
Ključne 🇪🇺 institucije; Europska komisija & Europski parlament, označili su 2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣. kao Europsku godinu mladih.
U čast obilježavanja #DanaEurope , Klub Hrvata u Domu naroda PS BiH, Mladež HDZ-a BiH i Politička akademija HDZ-a BiH organiziraju okrugli stol pod nazivom "Europska godina mladih" koji će se održati u Parlamentarnoj skupštini 🇧🇦.
Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram