Budva: Održan regionalni događaj pod nazivom “Prioritizing anti corruption reforms in West Balkan”

Proteklog vikenda u Budvi održan je  regionalni događaj pod nazivom “Prioritizing anti corruption reforms in West Balkan” u organizaciji četiri grupacije: NDI's CEE Regional Political Integrity, Robert Schuman Institute (Budapest), Wilfried Martens Centre for European Studies i Eduardo Frei Fondation.

Ispred Mladeži HDZ-a BiH sudjelovao je Leonardo Artuković.

Kroz tri veoma interesantna i dinamična dana izmjenjivali su se razni predavači koji su, zajedno sa sudionicima iz Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije, pokušavali iznaći mehanizme i načine prepoznavanja i prevencije korupcije na svim razinama koji bi bili primjenjivi i mjerljivi, svaki u svojoj sredini.

Osim predavanja, zanimljiva je bila i razmjena iskustava o načinima otkrivanja korupcije u državama Zapadnog Balkana, isto kao i naglasak na važnosti neovisnih medija kada je u pitanju borba protiv korupcije u državama Zapadnog Balkana.

Tijekom razmjene prakse, sudionici su stekli uvid u načine financiranja političkih stranaka u važnim državama članicama EU, poput Nizozemske (CDA) i Njemačke (CDU), te su dobili jasnu sliku o tome kako se visoki standardi primjenjuju u pogledu transparentnosti i integriteta političkih stranaka.

"Izražavam zahvalnost HDZ BiH na mogućnosti sudjelovanja i povjerenju koje su mi pružili da prisustvujem važnoj temi, čije se naučene metode mogu primijeniti u svim našim lokalnim zajednicama." izjavio je Leonardo.

 

 

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram