30. obljetnica osnivanja Hrvatske zajednice Herceg - Bosne

SIMBOL OTPORA I SLOBODE HRVATSKOG NARODA

"Ljudska sloboda može uvijek biti samo sloboda pravedna uzajamna odnosa, sloboda u pravednosti, inače postaje laž i vodi u ropstvo." (Joseph Ratzinger)

Danas obilježavamo značajnu 30. obljetnicu osnivanja Hrvatske zajednice Herceg - Bosne, koja nas je sačuvala kao narod na našim stoljetnim ognjištima i očuvala državu Bosnu i Hercegovinu.

Padom Grada heroja Vukovara, na današnji dan utemeljena je kao politička, kulturna i gospodarska cjelina i usko je vezana uz identitet hrvatskog naroda, simbol slobode i otpora.

Danas, 30 godina poslije, s ponosom obilježavamo njezino osnivanje i u poniznosti odajemo počast našim braniteljima koji su za našu slobodu utkali ono neprocjenjivo i najvrjednije - vlastite živote. Političke težnje i borba za ostvarenjem naših Ustavom zajamčenih konstitutivnih prava još uvijek traju. Stoga danas, HZ HB ima još veću vrijednost, jednako važnu kao kadamo vodili borbe za goli opstanak.

Hrvatski narode danas budi ponosan, a našim braniteljima koji su dali svoje živote neka je vječna slava i hvala.

Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram