13. Kongres mladih Europske pučke stranke (YEPP) u Bruxellesu

Izborno-programski Kongres Mladeži Europske pučke stranke održan je u hibridnom obliku u razdoblju od 1.- 3. srpnja 2021. godine, u Bruxellesu i online. Na 13. Kongresu izabrano je novo Predsjedništvo YEPP-a, predvođeno predsjednicom Lidiom Pereirom iz Portugala, koja je današnjim danom preuzela drugi mandat na čelu YEPP-a.
Tijekom Kongresa se razgovaralo o digitalizaciji Europe, obrazovanju, distribuciji cjepiva za borbu protiv COVID-19, transatlantskim odnosima te brojnim drugim temama. Aktivno sudjelovanje tijekom događaja uzeli su brojni zastupnici u Europskom parlamentu, kao i predsjednica Europske Komisije Ursula von der Leyen i predsjednik Europske pučke stranke Donald Tusk.
Izaslanstvo Mladeži HDZ-a BiH u Bruxellesu predvođeno je Antom Kelavićem, dok su izaslanice Josipa Šaravanja i Laura Marković zbog pandemije sudjelovanje uzele putem video linka. Izaslanstvo Mladeži HDZ-a BiH u aktivnom je sudjelovanju razgovaralo s brojnim dužnosnicima i predstavnicima, uključujući i sa zastupnikom i izvjestiteljem Europskog parlamenta za BiH Paulom Rangelom.
Predstavnik Kelavić je tijekom Kongresa sudjelovao na sastanku Grupe za istočnu i središnju Europu te, između radnih dijelova susreta, razgovarao i s međunarodnim tajnikom Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Tomislavom Lekom i zastupnikom u Europskom parlamentu Karlo Resslerom.
Ovim putem srdačno čestitamo svim izabranim dužnosnicima YEPP-a.
Kneza Domagoja bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 382 316;
Fax: +387 36 382 316;
E-mail: [email protected]
Copyright Mladež HDZ 2021.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram